Donald Trump var ovanligt tyst under måndagen då Högsta Domstolen gick emot hans administration och röstade för att federal lag ska skydda homosexuella, bisexuella och transpersoner på arbetsplatser och att uppsägning på grund av sexuell läggning eller könsidentitet är fortsatt olaglig.

USA:s förre president Barack Obama firade däremot och la ut ett regnbågshärligt Insta inlägg för sina nästan 30 miljoner följare.
– Dagens domslut skyddar LGBTQ-amerikaner från diskriminering på arbetsplatsen vilket är en bekräftelse på att vårt lands grundvärdering innebär jämlikhet för alla, skrev han och fortsatte:
– Det värmer i hjärtat när jag tänker på alla amerikaner som inte längre behöver vara rädda för att få sparken för vem de är och för vem de älskar. Detta är ett ögonblick som kommit av decenniers arbete, en påminnelse om att framsteg kan komma sakteliga, men alltid är möjliga. Och det är en bekräftelse för alla som vågar stå upp och marschera framåt så att vårt land grundprinciper fortsätter att innefatta alla.
Glad Pridemånad, alla.

Obama bildsatte sin hyllning med ett Vita Huset upplyst i regnbågsfärgerna. En bild som togs 2015 då Obama var president och det historiska beslutet att tillåta samkönade äktenskap över hela landet klubbades igenom av Högsta domstolen.

Trump som i vanliga fall är så högljudd på Twitter har ännu inte kommenterat HD:s beslut i sina egna kanaler utan höll sig till att hylla sig själv för hur han skött corona-krisen, och besvarade sina egna inlägg…

Under en presskonferens kommenterade han däremot det historiska beslutet.
– Jag har läst beslutet, och en del blev förvånade. Men de har avkunnat sitt beslut och vi lever med det. Det är vad det handlar om. Vi får leva med HD:s beslut. Väldigt mäktigt. Faktiskt ett väldigt mäktigt beslut. Men så har de beslutat.