De senaste tre åren har området kring Stockholm Prides Pride Park på Östermalms IP fått trafikljus med samkönade par som visar rött eller grönt. Även om det inte blir någon fysisk park i år så kommer Stockholm Stad att införa trafikljusen ändå!

Sex platser kommer att få Pride-hyllande trafikljus: Mäster Samuelsgatan vid Drottninggatan (city), Hornsgatan (Mariatorget), Ringvägen – Skansbrogatan (Skanstull), Telefonvägen – Mikrofonvägen (Telefonplan), Norr Mälarstrand – Polhemsgatan (Fridhemsplan/Kungsholmen) och Karlavägen vid Nybrogatan (Östermalm/city).

Glädjande nog så blir de dessutom kvar på dessa platser.

– Eftersom Pride i år genomförs digitalt har vi valt att sätta ut de samkönade trafikljusen på ett antal ställen runt om i staden. Och sedan får de helt enkelt sitta kvar. Jag ser ingen anledning att flytta på dem sen. Precis som vi har Herr och Fru Gårman. Att ha samkönade trafikljus är ytterligare ett sätt att visa upp att det stereotypt manliga i trafikmiljön inte har samma roll längre och i det här fallet framförallt lyfta HBTQ-rörelsen och dess betydelse för stan, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till Stockholm Direkt.

Trafikljusen kommer att ändras i god tid till Pride i slutet av juli.