Den 6-8 augusti är det dags för Borås Pride. Precis som flera andra Pride-firanden blir det ett mer digitalt evenemang. Via Borås Prides Facebooksida kommer man kunna ta del av ett späckat program med föreläsningar, utställningar, möten och samtal. Dagarna kommer att ledas av dragstjärnorna Miss Vanity och Misty Bubble.

Prästen Ann-Christine Ruuth, förläggaren Marcus Tallberg och aktivisten Petter Wallenberg tillhör inbokade föreläsare. Lägg därtill stand-up med Pernilla Hammargren, förfest med Bebulah och DJ-set med Leo B som avslutar festivalen på Borås takhöjder.

Sändningar via Borås Prides facebooksida:
Torsdag 6/8, 17.00-18:45
Fredag7/8, 13:15-20:00
Lördag 8/8, 13:45-20:00

Årets Borås Pride låt heter Ray of Light och sjungs av HBTQ-artisten Kuba Jasiecki och den släpps idag.
– Den är fylld med ljus och luft och har en upplyftande melodi och universellt budskap av hopp, frihet och vikten att tro på sig själv oavsett omständigheterna, säger Jasiecki som skrivit låten ihop med sin vän Michael Casey.
Och visst, lyssna på låten här nedan. Ray of Light är ett stycke medryckande sommarpoppig Pridepop med bestående av lite pop, disco, dance och en touch av ESC/schlager.

– Jag är väldigt glad över få samarbeta med Borås Pride. Tulay, Daniel och hela teamet gör ett fantastiskt jobb i strävan för allas lika värde, hälsar Kuba Jasiecki.

 

Se digitala evenemang under sommaren via denna länk