I lördagskväll lämnade Andreas, hans pojkvän och en tjejkompis Secret Garden i Stockholm för att ta taxi till hotellet i city. Andreas satt i framsätet.
– Vi pratade, skrattade och hade trevligt, berättar Andreas. Vi ville egentligen fortsätta kvällen och dansa nånstans så jag frågade taxichauffören om han visste var man skulle åka om ville dansa.
– Han var rätt kort i tonen och sa ”Stureplan”, berättar Andreas. Men det ville vi inte så vi åkte till hotellet.

Killarna hoppade ur och sa hej då till sin tjejkompis som åkte vidare i bilen.

– Ganska omgående fick vår tjejkompis då höra hur ”äckliga bögar” vi var och att han inte ville ha ”såna som oss i sin bil” och att vi äcklade honom.

– ”Blir inte du äcklad av dem?” hade chauffören frågat vår tjejkompis upprepade gånger.

När han fick ”nej” till svar triggade det honom ännu mer så till slut valde hon att kliva ur bilen. Hon betalade 233 kronor och stängde dörren.

– Det här beteendet är oacceptabelt, säger Andreas. Det bryter mot diskrimineringslagen och det har fått mig att aldrig någonsin vilja åka med Taxi Kurir igen.

Andreas skrev om händelsen på Facebook, ett inlägg som nu delats över 500 gånger och har kommenterats av flera hundra personer. Andreas skriver:
”Ni bör se över er policy, säkerställa att den efterföljs, samt utbilda all er personal i vad ett okränkbart människovärde är. Det sistnämnda arbetar jag med dagligen, så känn er fria att höra av er om ni skulle behöva någon hjälp. Ingen människa ska någonsin behöva höra att hen är äcklig. Aldrig. Någonsin.”

En representant för Taxi Kurir hörde under måndagen av sig till Andreas och har bett om ursäkt, de har lokaliserat chauffören och kallat in honom för samtal samt betalat tillbaka pengarna för resan till Andreas tjejkompis.

– Min tjejkompis har nu skänkt pengarna till Regnbågsfonden, berättar Andreas.