Amerikanen Giancarlo Albanese har gjort sig ovän med inte bara sin familj, utan en hel värld. Den unge mannen har lagt upp partybilder från en bögfest på Fire Island utanför New York där knappt någon bär mask (något som alla amerikaner uppmanas göra när dom är ute bland folk). Till bilden skrev han texten: “F–k your mask … F–k your vaccine”.

Följden blev en storm av kommentarer där en stack ut: En person som säger sig vara Giancarlos brorsa skrev av sig sin ilska i kommentarsfältet:
”Hitta ett nytt hem för du är inte välkommen till det du bor just nu. Ingen respekt alls för mamma och pappas liv eftersom båda är väldigt svaga”.
Han fortsatte:
”Mamma har strålbehandling på fredag och du är ute och gör sånt här? Skaffa dig ett nytt boende för här får du inte vara kvar. Gör vad du vill”.
När en annan person kommenterade att Giancarlo är en sociopat som utsätter sina föräldrar för livsfara svarade ”brorsan”:
”Tro mig, jag kommer stå i dörren och stoppa honom. Han kommer inte in igen”.

Giancarlo Albanese la sedan upp en 14 minuter lång video där han förklarar sig. Han säger att han inte tänker be om ursäkt. Och bekräftar sin status som konspirationsteoretiker:
”Vi som var ute har inget att be om ursäkt för. Alla är oroliga. Men alla har drabbats av en galen panik just nu. Men vi faller  inte för det här. Detta är ett labb-producerat virus. Vi går inte på massmedias kampanj som rullar på med allt skitsnack, vartenda ord. Ni måste växa upp.”

Självklart är det diskussioner och anklagelser i hans kommentatorsfält och trots att han bara har 1450 följare så har hans näst senaste inlägg över 2465 kommentarer, i princip uteslutande negativa. Hans senaste inlägg, det med 14 minuters klippet har tre kommentarer. Alla positiva. Man kan gissa att en liten kommentarsrensning gjorts av Herr Albanese.