Chicagos Boystown fick sitt smeknamn under sent 80-tal och användes så flitigt att det idag används officiellt av affärsidkare och i reklamsammanhang. 1997 omnämndes det som det första officiella ”gayborhood” i USA.

Men nu är det dags att skippa enkönsnamnet, som anses icke-välkomnande för resten av HBTQ-sfären, av en person som startat en namninsamling för ett namnbyte. Icke-binära Devlyn Camp tycker att namnet exkluderar och trycker på att affärsidkare ska jobba mot transfobin, rasism och sexism, och supporta alla. Vilket ett namn som Boystown inte gör.
– Vi behöver nåt i vår marknadsföring, på våra flaggor, som säger nåt om vad du kan förvänta dig i det här området. Och det är queera personer från alla olika delar av communityt, inte bara bögar, säger Camp till tidningen Chicago Tribune enligt sajten Queerty.

Camp föreslår Legacy Way eftersom det finns en del som heter Legacy Walk i området. Joe Lewis som är ordförande i nybildade Chicago Black Drag Council, föreslår Queerville, Rainbow Way eller bara New Town. Andra namn från de som skrivit på namnändringsförslaget är Pridestown, Queertown och Q-Town.

Hittills har 1351 av målet med 1500 underskrifter kommit in. De som driver verksamheter i området ska nu kolla på om ett namnbyte är aktuellt