Efter bara tre månader ute i friheten kunde 44-årige Peter Valsamakis inte hålla sig längre. I julas lurade han hem en 21-årig man genom att återigen utge sig för att vara en kvinna. De två hade haft kontakt via dejtappen Skout och Valsamakis bad sin 21-årige gäst att genomgå samma procedur som tidigare offer: De kom hem till Valsamakis hus, ombads klä av sig och sätta sig i soffan och sen apa att de var redo. I soffan fick 21-åringen sex innan han kände att nåt inte stämde och tog av sig bindeln.

– Är du på riktigt, ska 21-åringen ha utbrustit och rest sig upp och knuffat iväg Valsamakis. Peter Valsamakis svarade då med att ta upp en blomkruka och hota att slå den i sitt unga offers huvud.

Valsamakis greps kort efter händelsen och väntar nu på sin dom, skriver Queerty. Under husrannsakan hittade man även Viagra som inte var utskrivna på recept, vilket krävs i Australien. Enligt Valsamakis advokat skäms han och ska bara ha hotat 21-åringen med våld efter att ha känt sig hotad.
– Vad förväntade du dig skulle hända när den här mannen inser att han inte träffar kvinnan han sett bilder av? frågade domaren under förhören.

En av försvarsadvokatens anledningar till att Valsamakis betett sig så här beror på att han fortfarande lider av att ha blivit mobbad i skolan och att hans familj distanserat sig från honom.  Detta köpte dock inte domare Riddell som en anledning till att åter begå samma brott och nu väntar Valsamakis på sin dom.