Den lilla flaskan som i vissa kretsar är bög-populär ger ett kortvarigt rus när man sniffar in dess innehåll. Detta eftersom poppers sägs förstärka känslor och ge en avslappnad känsla under sex. Poppers innehåller amylnitrit och är tekniskt sett olagligt i Storbritannien. Däremot säljs de i vissa butiker men då under namn som ”luftrenare” och ”videorengöring”.
Här i Sverige är det inte olagligt att använda eller ha poppers, men det är däremot olagligt att sälja eller importera på grund av läkemedelslagen.

Den skotska kvinnan, som avled i början av maj, var inte medveten om flaskans innehåll när hon fick den i sin hand under en kväll ute i den lilla skotska staden Arbroath, mellan Aberdeen och Edinburgh. Antagligen för att butiken som sålde den, Arbroath’s Party Time, skyltade med flaskorna i en låda på disken jämte massa småflaskor med alkohol, skriver sajten Queerty. Så hon svepte den direkt hon fick den utanför butiken.

Enligt polisrapporten köpte en man två flaskor och gav den nu avlidna kvinnan den ena. Trots att flaskan var märkt med ”ej för konsumtion” så svepte alltså kvinnan flaskan och hennes liv gick inte att rädda.

Butiken är nu under utredning för detta, men affärsägarens advokat skriver att de inte bör hållas ansvariga för detta.
Det hela är mycket olyckligt, men produkten är tydligt märkt med att den inte är till för mänsklig konsumtion och enligt vår åsikt kan inte butiken hållas ansvarig för vad en person gör utanför butiken.