Rolf Elsner är vice ordförande i förbundet Nordic Bears som under namnet ”Bears Together” tillsammans med nämnda föreningar ser till att Stockholm Pride får ett björnigt firande.

Hur ser det ut i år?
– Det har absolut förändrats och vi först var tveksamma om vi skulle göra nåt. Men vi känner också vikten av att göra något för våra medlemmar då björnfamiljen betyder mycket för väldigt många. Så nu har vi ett program med flera mindre, men viktiga punkter.
– Vi börjar på onsdagen då vi kör filmen Weekend med Cinema Queer på Zita på Birger Jarlsgatan i en salong för bara 45 personer. Antagligen kör vi dessutom på varannat säte. Därefter blir det eftersnack och öl på samma ställe. På fredagen håller vi välkomstparty på TimeBar, där vi ju vanligtvis har vår AW den andra fredagen varje månad.  Där kan vi vara utomhus och så bjuds det på pizza och man kan ta en öl. Festsugna kan sedan gå vidare till Sidetrack.
På lördagen blir det brännboll i Blecktornsparken, och man kan sätta ihop ett eget lag på 7-11 personer. Kvällen avslutas med SLM-pub (medlemskap och dresscode, gå in på deras sida och se vad som gäller). Söndagen blir också utomhus: Björnbad ute i Ågesta, och en guidning i Bergshamra, i kompositörens JM Kraus fotspår.

Hur är känslorna hos medlemmarna inför årets Pride?
– Jag tycker att de flesta respekterar och accepterar villkoren som de är. Inför detta har vi till exempel haft våra möten utomhus.

Har det varit svårt att pandemi-anpassa programmet?
– Jo, på sätt och viss. Vi har avbokat festen på Färgfabriken då det vore oansvarigt att ha den. Vi har diskuterat mycket i styrelsen, men som sagt: Många har sitt sociala liv med andra björnar och vi är en minoritet bland minoriteter. Så vi kör så mycket utomhus som möjligt så att många kan vara med.