Pridetåget, som är målat i regnbågsfärger och vars personal allihop identifierar sig som hbtq, har sin premiärtur idag. Det ska gå från London Euston till Manchester Piccadilly och det är tågbolaget Avanti West Coast som står bakom initiativet. Syftet med de målade vagnarna och texten ”pride” som står på tåget, är att visa att de sympatiserar med hbtq-personer.

Flaggan innehåller de vanliga färgerna som vanligtvis är med på prideflaggan, men också färgerna brun, svart, blå, som representerar rasifierade och rosa, blått och vitt som representerar transpersoner.

– Vårt nya Pridetåg representerar alla inom hbtq+ communityt. Det är en symbol för det arbete vi gör med mångfald och inkludering, säger Sarah Copley som jobbar på marknadsföringsavdelningen på Avanti West Coast, till Gaytimes UK.

Lokföraren Paul Austin är glad över att hbtq-personer synliggörs inom hans bransch.

– Det handlar om att folk ska bli accepterade. Att få vara del av Storbritanniens första tåg där bara hbtq-personer jobbar är ett tecken på att vi tar steg i rätt riktning, mot ett mer inkluderande, mångfacetterat och jämställt samhälle. Det är jag stolt över att vara en del av.