Den 34-årige mannen skulle kolla på Prideparaden när han såg att flera medlemmar i NMR stod i närheten av området Hertig Johans Torg, som kan liknas vid en Pride Park, i centrala Skövde. Mannen ställde sig då framför deras banderoller, då han kände sig provocerad av dess budskap.

Det uppstod argumentation som sedan slutade i bråk och mannen fick föras till sjukhus med ambulans. Enligt läkarjournaler var det lindriga skador i form av hjärnskakning, sprucken läpp och ett brutet lillfinger på högerhanden.

Under rättegången råder det delade meningar om hur bråket startade då den misstänkte menar att han och hans vänner blivit provocerade av 34-åringen. Enligt vittnesmålet ska 34-åringen bland annat ha ropat ”det ser ut som om du blivit knullad i röven, så som du går”. Något som 34-åringen förnekar. Den misstänkte menar också att 34-åringen ska ha sträckt upp handen mot hans hals och därför agerade i självförsvar när han slog 34-åringen i ansiktet, något som 34-åringen också förnekar.

Målsägande säger i sitt vittnesmål att han ville protestera mot deras protest. Han upplevde aldrig situationen som hotfull, hade han gjort det skulle han lämnat platsen. Men det hann han aldrig då den misstänkte slog honom i ansiktet och han förlorade medvetandet.

Under dagen kommer flera vittnen kallas till förhör. Domen väntas komma om två veckor.