Under torsdagens avslöjade DN att rektorn, skolchefen och debattören Hamid Zafar anonymt skrivit flera antisemitiska och homohatande inlägg på bland annat forumet nationell.nu för ca fem år sedan. Något QX skrev om på torsdagsförmiddagen.

Reaktionerna blev omedelbart starka, bland annat för att han i höst skall medverka i SvTs populära program På Spåret.

och på torsdagseftermiddagen meddelade Christina Hill, programchef på SvT i Göteborg att de två avsitt där Zafar medverkat kommer att utgå.
– Vi har ägnat förmiddagen åt att titta över vilka konsekvenser detta får för årets säsong, säger Hill. Tyvärr drabbas nu tittarna på det sättet att två program utgår. Det innebär också att alla övriga medverkande, artister och upphovsmakare påverkas på så sätt att deras insatser inte når publiken. Jag tror ändå att de har förståelse för vårt beslut och delar uppfattningen om att den som gjort grovt kränkande uttalanden inte har en plats i Sveriges största underhållningsprogram.

Under torsdagen meddelade även Mullsjö kommun, där Zafar är barn- och utbildningschef, att han stängs av från sin tjänst. Han lämnade även under torsdagen sitt uppdrag hos Moderaternas integrationskommission, skriver Dagens Nyheter.