I Bollebygd och Hyssna, mellan Borås och Göteborg, har flera personer fått lappar i sina brevlådor som propagerar mot hbtq. På lapparna står det bland annat att man kan ”välja att vara homosexuell eftersom känslor styrs av tanken”.
Diana, som bor i Bollebygd, fick en sådan lapp i sin brevlåda för en vecka sedan.

– När jag såg var det var slängde jag skiten för jag blev så förbannad, berättar Diana för QX.

Det är inte första gången hon får den här typen av meddelande. I maj förra året fick flera i området ett brev, med liknande formuleringar som det som kom nu i oktober. Många började skriva om det i den lokala facebookgruppen. De flesta tyckte att det var obehagligt, och många blev upprörda över att en person aktivt går runt och lämnar ut lappar med sådant budskap.

På lappen står det bland annat att ”hbt-personer är människor som av olika anledningar gått vilse, och lurar ungdomar på äkta sexualitet”. Personen som skrivit lappen menar också att hbtq-personer saknar solidaritet och medmänsklighet och att kärleken mellan dessa personer är ”falsk kärlek”.

– Första gången tänkte jag att det är nog bara en stolle som går runt. Men när det kom nu igen så blev jag ännu mer upprörd. Vem tar sig tiden att skriva ner det här, skriva ut alla lappar, klippa dem och sedan gå runt och lägga ut dem i brevlådor?

Vet du om det är några som blivit specifikt utvalda?
– Jag funderade på det imorse, men jag tror inte det. Det verkar inte så i alla fall. Även om inte alla fått det, så är det ju inte riktat mot någon enskild.

Diana säger att hon tycker att det är konstigt, för hon har inte märkt att Bollebygd inte skulle vara accepterande mot hbtq rent generellt och att facebookinläggen om lapparna har fått mycket uppmuntran och stöttning.