Mannen, som tidigare var ordförande i RFSL Halland, dömdes för fem år sedan för att bland annat ha begått grov våldtäkt, sexuellt utnyttjande i 27 fall samt olaga hot. Han dömdes till fem år och sex månaders fängelse.

Nu framkommer det att kort efter att prövotiden gick ut så ska den nu 50-åriga mannen ha kontaktat ett av vittnena, detta rapporterar Hallandsposten. Han har skickat meddelanden där det bland annat står: ”Horunge hör av dig/kändes det skönt att sitta i rättegången och ljuga och en djävla massa lögner… Jag har kvar alla bilder… så om så hör du av dig”.
Några timmar efter skrev han ”Blev du rik på dina lögner”.

Detta framkom under den nya rättegången som hölls i Södertälje tingsrätt. Som förklaring menar mannen att meddelandena skickades av reflex efter att vittnet försökt ta kontakt med en anhörig till mannen. Det andra ska ha varit en ”efterreaktion”.

”Det bara rann ur mig och var inget illa menat”, förklarade han under rättegången.

Tingsrätten tar allvarligt på händelsen

Tingsrätten menar att händelsen ska ses som ett övergrepp i rättssak eftersom det innehöll grovt nedsättande språk, anklagelser om att vittnet skulle ha ljugit och hot om att exordföranden fortfarande ”har kvar bilder”.

Brotten motsvarar ett fängelsestraff på två månader, men enligt Tingsrätten finns det inget övervakningsbehov och därför blir påföljden villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Åtalades 2014

Det var sommaren 2014 den 50-årige mannen åtalades. Han pekades ut som att ha varit den som pressat tre killar i 20-årsåldern att prostituera sig. Killarna bodde hos honom och under tiden ska han enligt domen också drogat och våldtagit dem.