I lördags var det release-fest för SLM Stockholms kalender 2021. Med medlemmar i fetisch-kläder som ingår i klubbens klädregler (dress code) och bilder tagna av fotografen Olav Holten, hoppas nu föreningen få ut flera hundra kalendrar och därmed få hjälp att stärka kassan.

– För att lyckas ro iland detta ekonomiskt har ett antal annonsörer och sponsorer engagerat sig och backat upp oss så mycket att vi kunnat trycka utan att behöva lägga ut en endaste krona, berättar ordföranden Lars i ett mailutskick till medlemmar. Det betyder att varenda krona som vi får in för varje såld kalender går rakt in i vår kassa.

Medlemsföreningen SLM Stockholm är en av de verksamheter som drabbats hårt av Cornona-pandemin. Klubben stängde sin klubb-lokal efter att restriktioner för restaurang och klubb-verksamhet infördes i mars. När möjligheterna att öppna med begränsningar kom i juli öppnades klubbverksamheten igen med sittande gäster. Klubbens styrelse diskuterar just nu hur de skall anpassa sig till de senaste reglerna gällande öppettider för verksamheter med alkoholservering.

En konsekvens, berättas i medlemsutskicken, av nedstängning och begränsningar vid öppethållandet har förutom omsättningen från entré och barintäkter blivit att många inte har förnyat sina medlemskap.

Kresimir på releaseminglet för SLM Stockholm-kalendern

I medlemsutskick uppmanas de som inte har förnyat sin medlemsavgift att göra det för att hjälpa till att säkra klubbens överlevnad under Coronapandemin. Även stödinsamlingar pågår och till dags dato har över 60 000 kronor samlats in som extra stöd till klubben.

– En medlem har månatligen satt in 5000 kronor under några månader nu, vilket vi tillsammans med många andra gåvor självklart är enormt tacksamma för, säger Lars till QX.

Roger och Juha på releaseminglet

I medlemsutskicket konstateras att om klubben helt stoppar verksamheten så kommer de att klara att betala de festa kostnaderna fram till början av hösten, ”men då är det ”game over”.

Elias på releaseminglet för SLM Stockholms kalender 2021

QX Shop är återförsäljare av kalendern och bidrar genom att sälja till självkostnadspris. Mest pengar får föreningen från försäljningen av det som säljs direkt på klubben en onsdag eller lördag.

Mer information från SLM Stockholm och hur du kan hjälpa dem att överleva Corona-pandemin, hittar du här.