Centerpartiets partisekreterare Michael Arthursson kommenterade sent på tisdagskvällen de senaste uppgifterna som partiet nåtts av angående Fredrick Federley. I ett sms till SVT skriver Michael Arthursson:

– Vi har tidigare vid flera tillfällen kommenterat i medierna att det är problematiskt att Fredrick Federley känt till den här personens brott under en längre tid. Om den tidsuppgift som kommit nu stämmer vet vi inte.

– Det har också kommit in andra bekymmersamma uppgifter från privatpersoner som vi tar på stort allvar. Detta är dock inget vi kan kommentera närmare i nuläget.

Enligt partiets pressansvarig kommer man inte ge fler kommentarer i nuläget.

Fler uppgifter under tisdagseftermiddagen

Det var igår som SVT fick in uppgifter om att partiledningen mottagit brev från personer som känt Federley länge, där det framkommer att Federley känt till att den närstående mannen han bott med suttit i fängelse för ett grovt brott. Vidare visar informationen som SVT tagit del av att Federley också kände till att domen handlade om övergrepp på barn. Brevet styrks av kompletterande uppgifter som partiledning fått.

Enligt uppgifter har det också lämnats in en orosanmälan mot Federley och Federley ska i samband med detta ha antytt att han har kontakter på Säkerhetspolisen som kan ta reda på vem anmälan kommer ifrån, något man upplevt som ett hot.

Den närstående mannen som Fredrick Federley bott med dömdes 2014 till ett nio år långt fängelsestraff för grova våldtäkter mot barn. Den närstående mannen var villkorligt frigiven när han träffade Federley.

QX har sökt Federley för en kommentar, men hänvisar till att han är sjukskriven.