Författaren Fredrik Ekelund Marisol M blir kulturchef på den nystartade nyhetssajten Bulletin. Till QX säger han att det tog flera dagar innan han kunde bestämma sig, men nu ser fram emot att få lyfta in hbtq på Bulletins kultursidor.

– Vi kommer publicera de första texterna i mitten av januari och lägga ut tre-fyra texter i veckan.

Satsningen ska ligga på objektiv nyhetsjournalistik och Fredrik Ekelund Marisol M säger att kultursidan kommer vara liten i jämförelse med nyheter och utrikes. Andra medier har uppmärksammat att flera högerkonservativa opinionsbildare, däribland Ivar Arpi och Alice Teodorescu Måwe, också tackat ja till att jobba på tidningen.

– Som transvestit har jag fått full backning. Det var en förutsättning för mig, att jag vill veta hur Paulina Nueding som ansvarig utgivare, och resten av gruppen ser på mig. Men det har aldrig funnits tvivel på att det skulle vara en ”grej”. Tidningen är liberalkonservativ men tanken är att det ska finnas en spännvidd, jag är mer vänster och vet att det rekryterats flera andra som också är det, säger Fredrik Ekelund Marisol M.

Han säger själv att han vill lägga mycket fokus på hbtq och framförallt transfrågan, som han upplever varit åsidosatt i många medier.

– Jag vill lyfta transperspektivet i den vanliga tillvaron, inte bara genom att skriva om det själv utan jag vill knyta folk till mig som kan mer om de hör frågorna än vad jag kan. Men kultursidan kommer inte vara en debattsida i förstahand, utan jag vill ha mest texter om konst, musik, och litteratur.

Så du kommer inte lyfta så mycket debatter från själva transrörelsen, som det varit mycket kontroverser kring det senaste året?
– Nej jag tycker inte det hör hemma där faktiskt. Jag tycker det är mer medicinskt och hör hemma på en debattsida.

Vad ser du fram emot?
– Precis släppt en diktsamling, ”Läppstiftereska” och snart skrivit klart en roman. Så i mitt liv kommer detta perfekt. Det jag tycker ska bli otroligt kul är att jag själv kan få knyta kontakter med författare internationellt och nationellt och jag känner en glädje i att förkovra mig genom att få läsa intelligenta texter från de författare och skribenter vi kommer att publicera.