Sedan 2017 har West Pride delat ut Kaj Heino-priset till personer och verksamheter som arbetat med ”flykting-, mänskliga rättigheters- och/eller antidiskrimineringsfrågor”.

Eftersom en pristagare inte utsågs 2019 delades priset ut i år istället. Det gick postumt till aktivisten Richard Magito Brun. Han hyllas med priset för sitt mångåriga engagemang i såväl RFSL som SLM i Göteborg och i Kulturguppen för resandefolket liksom Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering.

2020 års pris går till tre individer och en förening. Lars Gårdfeldt mottar priset för sitt engagemang i HBTQ-frågor såväl inom Svenska kyrkan och i samhället i stort. I motiveringen står det att hans livsgärning ”gett liv, hopp och engagemang till HBTQ-rörelsen”.

Nasrin Pakkho, som står bakom bland annat filmen Regnbågens sång, prisat för sitt engagemang för mänskliga rättigheter och anti-diskrimineringsarbetet. ”Genom hela sin filmgärning visat att hon brinner för människors lika värde och att alla är värda en plats i hennes berättelser,” skriver juryn som förutom West Pride består av representanter från RFSL och SLM i Göteborg, restaurangen Haket, Kai Heinos familj och HBTQ-Rådet i Göteborgs stad.

Kristoffer Pilalm får pris för att lyft ”HBTQ-rörelsens position inom lagidrotten”. Han har drivit igenom att idrottsföreningen Qviding FIF, som också får ett pris, har renbågsfärgade matchställ och medverkar under West Pride.