För fjärde året i rad har Öppna moderater skickat ut enkäter till landets moderatledda kommuner. Efter att ha samlat in enkäterna och gått igenom svaren så utser förbundet den bästa HBTQ-kommunen.

I år är det den halländska kommunen Varberg som tagit hem utmärkelsen.

– Det känns väldigt roligt att vårt arbete med inkludering uppmärksammas på det här sättet. Det är ett kvitto på att vi gör mycket bra saker för Varbergs kommun och det tänker vi fortsätta med, säger Ann-Charlotte Stenkil, (m), kommunstyrelsens ordförande.

Öppna moderaters förbundsordförande Kim Nilsson sammanfattar motiveringen med att kommunen ”Genom ett systematiskt arbete med utbildning, kunskap och inkludering visat att dessa frågor står högt upp på agendan.”

Öppna moderater, som genom den årliga enkäten vill lyfta vikten av arbetet i regioner och kommuner, berättar i sitt pressmeddelande om utmärkelsen även att den 15.e distriktet av förbundet nu har bildats. Det är Jämtland/Härjedalen som får en egen Öppna Moderater-förening. Tillordförande i den nya föreningen valdes Joel Nordkvist som även är gruppledare för Moderaterna i Östersunds kommun.