Under onsdagen stod hbt-aktivister i Sankt Petersburg i snöglopen utanför bland annat bibliotek för att protestera mot den nya lag som förbjuder ”propaganda” om bland annat homosexualitet och transidentiteter riktad till ungdomar.
Det är organisationen ”Kom Ut” som nu trappar upp protesterna mot den nyligen antagna lagen, en lag som även är på väg att nå upp i det nationella parlamentet Duman i Moskva.
– Det finns inget omoraliskt i information om att det finns olika sexuella läggningar och olika familjer och det är därför vi inte kommer att minska våra aktiviteter på något sätt, säger Michail Belodedov koordinator för veckan fylld av protester mot lagen.
Organisationen räknar med att man kommer drabbas av böter som resultat av att man vägrar sluta att informera och hoppas nu på internationellt stöd för att täcka kostnaderna.

Aktivisten Maria Yefremenkova Med ett plakat där texten lyder: 'Barn lever i bögars och lesbiskas familjer. Men staten erkänner inte dessa familjer och tar inte ansvar för dem