2018 på Alla Hjärtans dag hade Tri Teguh Pujianto spenderat kvällen med sin partner. Pujianto och hans partner sa hej då till varandra på partnerns arbetsplats, då ovetandes om att en polis från ett annat distrikt såg Pujianto. Polisen ska därefter ha meddelat Pujiantos arbetsplats och sedan ska Pujianto ha blivit uppsagd från sin tjänst. Då hade han jobbat som polis i tio år.

Han valde att ta ärendet till domstol, men nu har domstolen meddelat att man inte kommer gå vidare med stämningsansökan. I nuläget har domstolen bara gått ut med att man inte kommer gå vidare, men har inte bekräftat av vilken anledning man lägger ner ansökan.

Aisya Humaida, en av Pujiantos advokater, är besviken över beslutet eftersom deras mål var att driva ärendet som ett fall av diskriminering.

Homosexualitet är inte olagligt i Indonesien, förutom i shariakontrollerade Aceh, men det anses vara tabu. Polisdistriktet som Pujianto jobbade inom, hade enligt dokument från domstolen, anklagat honom för att ”begå smutsiga handlingar genom att ha samkönat sex”.

Teguh har i en intervju med Reuters sagt att han inte kommer ta ärendet vidare.