Matthew Mason, 19, och Alex Rodda, 15, fick kontakt med varandra i oktober 2019. Men redan från början var det komplicerat. Matthew var inte öppen med sin läggning och hade flickvän sedan två år tillbaka. Alex Rodda däremot var helt öppen med att han var gay.

Matthew började skicka nakenbilder och videos till Alex när han var full, men knappt en månad efter att de inlett relationen skrev Alex till Matthews flickvän och berättade om deras relation. Men det slutade inte där. Alex hotade med att avslöja Matthews genom att lägga ut de bilder och meddelanden de skickat till varandra, om inte Matthew betalade 50 pund, motsvarande ca 600 kronor, till Alex.

Utpressningen fortsatte och till slut hade Matthew fört över totalt 22 000 kronor till Alex. Men samtidigt blev pressen på Matthews högre och han började planera hur han skulle få ett slut på det hela.

12 december 2020 bestämde Matthew träff med Alex ute i ett skogsparti utanför Chester. Matthew hade innan mötet sökt på internet om ”olösta mordfall” och ”gift som inte går att spåra”, så tankarna på att göra sig av med Alex fanns redan där.

I skogen slog Matthew ihjäl Alex och lämnade honom för att dö. Efter gick han hem till en kompis och tvättade av sig, gick till några pubar och tog en selfie för att skapa ett alibi. Alex kropp hittades av några sophämtare på morgonen. Polisen grep Matthew ganska omgående och enligt uttalanden från polisen hittade man rester från torkat blod och mordvapnet fanns i Matthews bil.

Matthews dömdes 7 januari för mordet på Alex Robba av domstolen i Chester.