36-åriga bögporrstjärnan Matthew Camp låg och sov när en man iklädd skyddsdräkt och mask gick upp på Camps veranda, hällde bensin och tände på. Matthew Camp och hans rumskompis hann ta sig ut, men hela huset brann upp.
Han menar själv att det ska vara ett hatbrott. Polisen i Poughkeepsie utreder det som mordbrand.

– Jag vaknade av en explosion. Men vi han fly väldigt snabbt så lyckligtvis hann vi inte andas in så mycket rök. Fotot som jag tagit från utsidan av huset är taget precis när vi kom ut. Våra sovrum och andra våningen hade redan slukats av elden, så jag vill inte tänka på hur det hade varit om vi hade varit kvar i 30 sekunder längre, säger han till tidningen Attitude.

Han delade med sig av delar av händelsen på sina sociala medier och det finns filmat material från när mannen går upp på verandan, då Matthew hade filmkameror utanför huset. På bilderna kan man bland annat se hur mannen häller vätska, som troligtvis är bensin, för att sedan ställa ner två plastdunkar på verandan och gå därifrån.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Matthew Camp (@matthewcamp)

På sin Instagram uppmanar han folk att dela hans stories för ”Queers blir fortfarande attackerade världen över. Våra röster kommer inte tystna.”

Startade GoFundMe

Matthew Camps vänner Topher Cusumano och Six Carter startade en insamling för att hjälpa till efter branden. Målet var 60 000 dollar, men idag 19 januari, en dag efter initiativet har man samlat in närmre 74 000 dollar.

Pengarna ska gå till att återuppbygga huset och en möjlighet att köpa nya saker som ska ersätta det som brunnit ner.