Det var i förra veckan som Chloe Shelton, som går i andra klass på den kristna skolan Rejoice i Owasso, Oklahoma, sa till en klasskamrat att hon var kär i henne, berättar mamma Delanie Shelton till CNN.

Chloe blev omedelbart hänvisad bort från lekplatsen och fick spendera några timmar inne på rektorns kontor och missade på grund av det lektioner, säger Shelton.

– Innan de ens ringde mig, sa vicerektorn till Chloe att bibeln säger att kvinnor bara kan få barn med en man. Vicerektorn frågade mig hur jag känner inför att tjejer kan gilla andra tjejer, något jag sa att jag inte har några problem med, säger mamman till CNN.

Shelton tog med sig Chloe hem, och ansvariga på skolan ska ha sagt att de inte heller behövde komma tillbaka dagen efter. Dagen efter ringde en ansvarig från skolan och meddelade att ”skolan avslutar samarbetet” med familjen och samtidigt relegerar Chloes lillebror. Anledningen enligt Delanie Shelton är att familjens och skolans tro inte gick ihop.

– Jag blev helt tagen på sängen. Jag var arg, besviken, sårad, ledsen… det var väldigt många känslor. Jag kunde bara inte tro det. Jag frågade om vi kunde ha ett möte och gå igenom det som hänt, men vicerektorn vägrade och menade att det inte fanns något mer att diskutera, säger Shelton till CNN.

Skolan har skrivit ett uttalande till CNN där de säger att man inte kommer uttala sig om ärendet. Enligt deras policies så kommenterar inte skolan enskilda fall som rör elever eller familjer.