I ett pressmeddelande från West Prides verksamhetschef Emma Gunterberg Sachs, meddelar de att man kommer flytta fram hela festivalen till hösten. Man har nu bokat för att evenemanget ska hållas vecka 39, 27 september till 3 oktober. Paraden planeras äga rum lördagen 2 oktober i centrala Göteborg. Men nuläget är allt preliminärt.

– Det känns rätt att flytta festivalen till hösten då vi vill erbjuda fysiska mötesplatser för gemenskap, glädje, kunskapsutbyte och sist men inte minst kamp för HBTQI-rättigheter säger Emma Gunterberg Sachs, verksamhetschef.

Ni säger att det är en preliminär bokning av eventet. Det finns alltså möjlighet att det kommer flyttas igen?
– Vi hoppas verkligen inte det, men eftersom det inte är helt klart med var vi ska vara så måste jag ta höjd för att det kan ändras. Jag är dock rätt övertygad om att det kommer att lösa sig, säger Emma till QX.

Det handlar om hela festivalen, Pride Park, Pride House och Prideparaden. Anledningen är att man anser att det finns större möjligheter att genomföra en ”normal” West Pride när fler har vaccinerat sig och när pandemin förhoppningsvis är mer under kontroll.

De kommer undersöka möjligheten att vara inomhus, men målet är oavsett att kunna erbjuda fysiska mötesplatser.

– Givetvis kommer även många fler programpunkter att arrangeras ute hos våra samarbetspartner, externa programarrangörer och kulturinstitutioner. Vi förväntar  oss att hela staden ska sjuda av HBTQI-aktiviteter.