Den israeliska hbtq-organisationen Agudahs Nir Katz Center släppte i veckan en rapport om hatbrott riktade mot hbtq-personer. Jämfört med 2019 har antalet rapporterade hatbrott ökat med 27%.

Tidningen Jerusalem Post skriver att hatbrott har rapporteras i snitt var tredje timme. Omkring 28% av de rapporterade hatbrotten har begått inom familjen och 25% av dem i närheten av hemmet. Det senare är en tredubbling jämfört med 2019.

I rapporten konstateras att Coronapandemin skapat problem för många hbtq-ungdomar. 315 unga har fått lämna sina hem på grund av konflikter med sin familj kring sexuell läggning och könsidentitet. Det är en 16% ökning jämfört med året innan.

”Hbtq-fobi varken försvinner eller minskar, men tar sig uttryck på andra sätt och anpassas till den nya verklighet som vi vant oss att leva under det senaste året.”, skrivs i rapporten enligt Jerusalem Post.

Under året har hatbrott som drabbat lesbiska och bisexuella kvinnor ökat med 60% och utgör 2020 48% av de totalt 2,696 inrapporterade fallen, 27% är inrapporterade av homo-bisexuella män och 25% av transpersoner.