Tre yngre personer har dömts för misshandel av en ung pojke i ett garage. Offret hade bestämt träff i södra Stockholm med en jämnårig kille efter att de haft kontakt via Snapchat, men när de sedan skulle ses i ett garage så dök ytterligare tre personer upp och den unga killen blev misshandlad. Offret var under 15 år när misshandeln skedde.

Enligt domen som QX tagit del av hade en av de dömda, vi kallar honom Alex, och offret kontakt via Snapchat och hade bestämt för att ses. Men innan de träffades framkom det att den unga pojken hade en en annan sexuell läggning än Alex, vilket gjorde honom arg.
Han tog därför kontakt med sina vänner och bad om hjälp hur han skulle hantera situationen. Alex vet inte varför han inte ställde in träffen.

Alex och pojken träffades vid det bestämda stället, men sedan anslöt sig tre killar till. De började då misshandla honom med sparkar och slag. Pojken lyckades ta sig därifrån och ringde 112. Han klarade sig med lindriga skador.

I domen framkommer det att det varit tydligt att de som misshandlade pojken gjorde detta på grund av hans sexuella läggning och brottet rubriceras därför som hatbrott. Domarna består av ungdomstjänst, villkorlig dom och dagsböter. De dömda ska också betala skadestånd till den misshandlade pojken.