Två poliser, som enligt videon är tungt beväpnade, grep två män som kysstes på en offentlig strand i Mexiko. Videon spreds som en löpeld och mexikanska hbtq-organisationer har krävt att myndigheter i landet måste ta ansvar för vad poliserna gjort mot männen.

Männen fick handfängsel och hänvisades till polisens bil med argumentet att de hade ”kyssts framför föräldrar och barn och de ska inte behöva se det”. Gruppen som försökte skydda männen ropade att männen inte gjort något fel och att de ”kysstes som vilka andra som helst”. Sedan började åskådarna ropa ”Jag är gay” för att visa solidaritet.
Männen släpptes kort därefter.

Efter konfrontationen så utfärdade polisen ett pressmeddelande där man klargjorde att männen blev arresterade för ”omoraliska handlingar och sexuella företeelser på offentlig plats”. De menade att männen hade haft oralsex och att den ena av männen uppviglade åskådarna genom att mena att det var diskriminering.

Ingen på stranden ska ha sett männen ha oralsex, men polisen menar att ett klagomål från en person gjorde att de var tvungna att ingripa.