En polischef i Ohio har utretts efter att ha anklagats för homofobi, nedlåtande kommentarer och orättvis behandling av sina kollegor. Bland bevisen finns bland annat två olika sms som avslöjar att polisen kallat vissa kollegor för ”homo”.

Polischefen försvarade sig med att säga att ”homo” var en förkortning av ”homo sapiens” och att han aldrig menade att referera till någon sexuella läggning. Han erkände att det oavsett var olämpligt.

Den två månader långa utredningen kom fram till flera saker. Bland annat hade polischefen lagt upp ett inlägg på Facebook med en bild på Prideflaggan med texten: ”Fira allas lika värde? Jag väntar fortfarande på det för egen del.”
En kollega ska ha blivit kallad ”Gay-Lenius” istället för Gelenius som är hans riktiga efternamn, av polischefen. Gelenius menar att detta bara är en i raden av flera nedsättande öknamn som polischefen använt. Dessutom hävdar Gelenius att han fått byta arbetsuppgifter och att allt ska ha att göra med hans sexuella läggning.
Polischefen förnekar att det har något med den sexuella läggningen att göra.

Däremot har han i ett skriftligt uttalande tagit fullt ansvar för sina handlingar, men att han tror att klagomålen har med andra saker att göra, till exempel ändringar inom organisationen.