Fabien Azoulay, 43, är dömd till 16 års fängelse i Turkiet för att ha ertappats med att försöka köpa drogen GBL. Han har medborgarskap i Frankrike och nu vädjar hans familj till den franska regeringen om att hjälpa honom. Detta efter att ny information om att han misshandlas, trakasseras och hotas av andra i fängelset för att han är jude och gay.

”Jag ber och gråter varje dag i hopp om ett mirakel. Jag kan inte föreställa mig att stanna här i 16 år och åtta månader”, skriver han i ett brev till sin familj som sajten France24 tagit del av. Enligt Fabiens advokat så är de andra fångarna på honom om att konvertera till islam och att han ska be fem gånger om dagen.

Familjen har startat en namninsamling, som för tillfället har 80 000 underskrifter, för att sätta press på franska presidenten Emmanuel Macron. De har också valt att gå ut offentligt med hans historia, bild och de brev han skickat, i hopp om att omvärlden ska agera.

Fabien har suttit i fängelse sedan 2018 och har flera gånger rapporterat om de dåliga förhållandena, att han är rädd för sitt liv och om misshandel. En av fångarna ska ha hällt kokande vatten på honom för att han är gay. 13 april meddelade den turkiska ambassaden att Fabien flyttats till ett annat fängelse på grund av misshandeln.

– Problemet var att en annan fånge agerade hotfullt mot honom, säger en talesperson från den turkiska ambassaden i en tv-intervju.

Innan han blev dömd ägde Fabien ett spa i New York. Han skulle till Istanbul för att göra en hårtransplantation och hade i samband med det beställt GBL till sitt hotell. Men sex månader tidigare så hade Turkiet gjort drogen olaglig, något som inte sidan där han beställde ifrån hade uppdaterat om. Fabien trodde därför att det fortfarande var lagligt att använda drogen.