Idag släppte Stockholm Pride nyheterna om hur det blir med festivalen i sommar. På grund av pandemin är det flera saker som kommer bli lite annorlunda. Paraden kommer fortfarande vara digital, man kommer ha Pride Stage istället för Pride Park och ett helt nytt segment tar plats, Pride Fair. Två artister har också släppts till schlagerkvällen på torsdag(vilka hittar ni längre ner). Det kommer som vanligt vara första veckan i augusti, vecka 31.

Dessutom kommer man att ha Pride Stage på Södra Teatern, och återgår därför till att vara på söder som man var för flera år sedan. I nuläget meddelar man att stora delar av programmet kommer att kunna upplevas både digitalt och på plats, men allt beror såklart på rådande restriktioner.

Anledningen till att man valt Södra Teatern är möjligheterna att ändra upplägg beroende på hur läget med corona är. Pride Stage skulle alltså kunna bli helt digitalt, då man kommer sända allt digitalt, men om man tillåts så kommer man köra fullskaligt med publik.

Man räknar med att alla svenskar ska vara vaccinerade 15 augusti, det finns inga planer på att flytta fram det en månad och därmed öka möjligheterna för en fysisk Pride?
– Nej, vi tror både vår publik och våra volontärer är väldigt vana att planera för v.31, och många festivaler nationellt men även internationellt är lagda så att de ska krocka så lite som möjligt med varandra, så vi vill inte ändra på det. Dessutom har vi ju ett World Pride i Köpenhamn och Malmö som är igång från mitten av augusti som vi hoppas att både vi och andra får möjlighet att besöka, säger Vix Herjeryd ordförande Stockholm Pride.