HBT-Socialdemokraterna i Sverige hölls i helgen sin fjärde ordinarie kongress i Stockholm. Förbundet består idag av 10 lokalavdelningar och kunde vid sin kongress på det socialdemokratiska partihögkvarteret konstatera att man haft en tioprocentig medlemsökning sedan förar året.
Anders Selin omvaldes till förbundsordförande och till förbundssekreterare valdes Madeleine Vilgren från Östergötlands lokalavdelning.
I förbundsstyrelsen ingår förutom Anders Selin även en annan tidigare ordförande i RFSL, Sören Juvas som ansvarar för organisationens internationella kontakter. I styrelsen sitter även två riksdagsledamöter; Börje Vestlund, Stockholm, valdes till förbundskassör och Jonas Gunnarsson från Värmland ingår som ledamot.
– Det är en stor ära att ha fått fortsatt förtroende att leda en arbetarrörelsens mest progressiva organisationer ytterligare ett år, säger Anders Selin i ett pressmeddelande.
– Framför oss har vi ett spännande år med bland annat Socialdemokraternas partikongress i april 2013 där vi ska bevaka att hbt-frågorna lyfts upp samt vårt egna arbetet med att såväl förnya som att bredda vårt politiska program. För oss är det självklart att hbt-frågor är mänskliga rättighetsfrågor och vi kommer att se till att det lyfts fram ännu mer i framtiden. Och det är fantastiskt glädjande att få leda en organisation som ständigt växer, både i antal medlemmar och antal föreningar, avslutar Anders Selin.
I styrelsen sitter även: Mia Sundelin, studieledare, Stockholm liksom ledamöterna Olof Svensson, Göteborg, Andreas Hector, Göteborg, Jörgen Danielsson, Sörmland, Bengt-Urban Fransson, Norrbotten, Hanna Bergstedt, Norrbotten, Anders Bengtsson, Öresund, Camilla Kempe, Stockholm och ersättarna Valerica Hedman, Göteborg, Markus Fredriksson, Östergötland, Preben Widerberg, Öresund.