12-åriga Leo Hoffman ville fira Pride med sina vänner, men när han visade upp sin regnbågsflagga på sin skola Seminole i Florida, under en gemensam picknick blev de attackerade av andra på skolan, detta skriver sajten Spectrum Bay News 9.

Hoffman konfronterades av en annan elev som tog flaggan och kastade den i soptunnan. Hoffman tog då tillbaka flaggan och hängde den över sin rygg, vilket gjorde eleven ännu mer arg. I videon ser man flera som bråkar och Hoffman försöker hålla i flaggan medans andra drar i den. Många slår och sparkar mot Hoffman och andra försöker hjälpa Hoffman upp.

Enligt skolans ansvariga har flera studenter blivit avstängda efter incidenten, vissa har till och med fått byta skola.

Enligt 12-åringens pappa, Benjamin Hoffman mår Leo bra och klarade sig med lindriga skador. Det värsta var rädslan, säger han till tidningen. En video på händelsen som Hoffmans syster lagt ut, har spridit sig på sociala medier. Notera att videon innehåller bråk.

– Jag vill tacka alla för den otroliga support ni visat Leo. Videon har delats på Twitter och jag såg att den visats 200 000 gånger. Sex elever har avstängts och jag fick nyss ett samtal från rektorn som säger att han rekommenderat att vissa ska byta skola. Vi kommer fortfarande gå vidare med anmälan, säger Benjamin Hoffman.