Det lokala bageriet Confections i Texas lade i förra veckan ut en bild på hjärtformade regnbågsfärgade kakor med texten ”Mer KÄRLEK. Mindre hat. Happy Pride till alla våra hbtq-vänner! Alla som älskar kakor och glädje är välkomna hit.”
Kort därefter började hatet rulla in, kunder avbokade stora beställningar och de förlorade många följare på Facebook.

Ett dygn senare skrev de ett nytt inlägg:

”Idag har varit tufft. Väldigt tufft. Vi förlorade ett stort antal följare på grund av bilden på de regnbågsfärgade kakorna vi lade upp.
Vi fick ett hemskt elakt meddelande från en kund som avbokade en stor order kakor som vi nyss gjort klar, enbart för att vi lade ut bilden på regnbågsfärgade kakor.”

Vidare skriver de att de aldrig trodde att en bild som ville uppmärksamma att man skulle sprida mer kärlek och mindre hat, skulle göra precis motsatsen.

Ägarna av bageriet blev oroliga för om de skulle kunna överleva, då de redan hade det tufft.

Människor som ”älskar kakor och glädje” åkte för att hjälpa bageriet

Men desto fler som nåddes av hur mycket hat bageriet fått, desto mer stöd började de också få och i skrivande stund har deras inlägg om kakorna delats tusentals gånger. Människor vallfärdade till bageriet och redan dagen efter de berättat om hur oroliga de var för att förlora kunder, hade de en lång kö utanför sin butik. Dessutom sålde de slut helt och hållet till människor som kom dit för att stötta dem.

”Vi är överväldigade. Den här bilden skickades till oss runt lunch idag av en kund. Tack.”