Två personer har nu dömts i det omtalade styckmordet på en 57-årig man i Karlskrona förra sommaren. 22-åringen som planerade och genomförde mordet döms till livstidsfängelse och 23-åringen som styckade kroppen döms till 18 års fängelse. Båda döms också för brott mot griftefriden.
22-åringen var son till offret.

Anledningen till att 23-åringen fick lägre strafftid är för att han lämnat uppgifter som varit av stor betlydelse för utredningen.

Mordet skedde i faderns bostad, man styckade sedan kroppen och grävde ner den på en ö i Karlskrona skärgård. Planeringen av mordet ska ha skett två veckor innan det genomfördes. 22-åringen dödade sin pappa med en skiftnyckel och han erkände mordet. Han ska ha under en lång tid levt med svår psykisk ohälsa. Tingsrätten beskriver våldet så pass grovt att det ses som en avrättning.

23-åringen är sedan tidigare ostraffad. Han var behjälplig under utredningen och fick därför lägre strafftid, han säger sig också ha varit manipulerad av 22-åringen. Men under rättegången menar även 23-åringen att han var manipulerad. Det gjordes två psykiska utredningar som konstaterade att de inte är så sjuka att de inte kan dömas till fängelse.

Motivet ska ha varit delvis ekonomiskt. Pappan anmäldes försvunnen i juli förra året. Männen som då levde i en relation anhölls först misstänka för människorov. När pappans kvarlevor hittades åtalades männen för mord som de sedan erkände.