Det är i skrivande stund oklart om det var en olycka eller ett medvetet attentat mot HBTQ-communityt. Men ett ögonvittne uppger till lokala tv-stationen WSVN TV att pickupen accelererade innan den körde in i The Stonewall Pride Parade och mejade ner två män. Föraren av bilen omhändertogs omedelbart av polisen och har förts iväg till förvar.

Tjugofemårige paraddeltagaren Joey Spears berättar för USA Today att han såg bilen köra in i paraden och att polisen kort efter stoppade paraden och höll paraddeltagarna samlade på en skolgård medan akutfordon var på plats. Spears berättar också för tidningen att paraden fortsatte efter incidenten eftersom ”inget ska stoppa oss från att uttrycka vår stolthet”.

Spears filmade tumultet kort efter händelsen och man ser då en person ligga mitt på vägen med massor av personer runt om den skadade. De två påkörda personerna fördes till Broward Health Medical Center och i natt svensk tid gick polisen i Fort Lauderdale ut och bekräftade att en person dött av skadorna och att den andra personen är allvarligt skadad. Den skadade mannen förväntas överleva enligt polisen.

Wilton Manors Pride anordnas årligen i den lilla staden med 13, 000 invånare i södra Florida. Wilton Manors är känt som ett populärt resmål för många HBTQ+-resenärer och staden ska enligt sin officiella hemsida ha ”a strong gay presence”.