En man dödades och en annan skadades svårt då en vit pickup körde in i paraden under lördagskvällen. De första rapporterna indikerade att det kunde röra sig om ett terrorattentat.

När vittnesmål nu samlats in berättar flera vittnen att bilen stod bland övriga ekipage och helt plötsligt accelererade och körde på två av de som samlats för att gå The Stonewall inn Parade.

Polisen i Fort Lauderdale har nu gått ut och sagt att incidenten var en tragisk olycka, men att utredning pågår. Det har visat sig att det var en 77-årig man med ”vissa medicinska åkommor” som satt bakom ratten och av misstag körde in i paraden innan starten. En video från händelsen visar hur polisen omhändertar föraren, som bär en vit t-shirt med texten ”Fort Lauderdale Gay Men’s Chorus”.

Justin Knight, regnbågskörens ledare uttalade sig under söndagen om olyckan.
– De skadade var våra körkollegor, och föraren var också en del av vår körfamilj.  Så vitt jag vet, så var detta ingen attack mot communityt. Vi hoppas få klarhet i vad som hänt och ber just nu om communityts kärlek och support. Detta uppger sajten thegailygrind.com.