Tove Styrke, som förra fredagen släppte singeln Mood Swings, slog igenom i Idol 2009 och har sedan dess släppt tre album, haft hits som Stuck, Sway, Say My Name, och White Light Moment  samt turnerat i USA och Europa med Lorde och Katy Perry.  I höstas medverkade Tove i Så Mycket Bättre varifrån hon fick en stor hit på svenska, Lili & Susies Bara du och jag.

Efter att Tove tog med sin flickvän på Elle-galan 2019 omfamnades sångerskan än mer av regnbågspubliken, och i en intervju med QX berättade hon att hon själv som yngre också hade älskat att se en person som henne gå med sin flickvän på röda mattan.

– Det känns helt magiskt att Tove Styrke är en av artisterna som kommer uppträda på West Pride i år, säger Anders Olsson, producent för West Prides scenprogram i ett pressmeddelande.

– Hon har länge varit en personlig favorit och när hon dessutom i fjol gick ut med att hon tillhör HBTQI-familjen var det nog många med mig som började gilla henne ytterligare lite extra i våra regnbågshjärtan. Jag längtar verkligen till att få se Tove framföra både nya låtar och gamla favoriter på scenen i Eriksbergshallen, avslutar Anders.

Årets upplaga av westpride.se äger rum mellan 27 september-3 oktober.