Vi har sett dem på Stockholm Pride och The Dancing Queen-kryssningen, nu intar ikoniska duon The Weather Girls scenen efter den stora paraden i Pride Park i Helsingborg den 7 augusti. Duon, som är tveklöst mest kända för sin megahit It´s Raining Men, uppträder på musikparken på Södergatan 1 kl.19.30.
Dessutom är det klart att med Årets Talare på Helsingborg Pride. De har rötterna i Skopje Pride i Nord Makedonien där förhållandena ser väldigt kärva ut för hbtq-personer och när exempelvis årets Nordmakedonske Eurovision-artist, Vasil, kom ut bemöttes han med en hel del hat i i hemlandet. Representant för Skopje Pride är Stefan Petrovski och för Subversive Front (en av organisatörerna för Skopje Pride), David Tasevski.

Under Helsingborg Pride 6-7 augusti blir det dessutom Pridepark, fler artister, drop-in-vigslar och aktiviteter. Paraden blir fysisk, den första i Sverige efter pandemin, med 600 deltagare som alla ska vara föranmälda. Lika många får plats i Pride Park där man kommer in gratis med biljett. I parken uppträder drugor och artister, flera av dessa lokala förmågor. Håll koll på qx.se och gaymap.qx.se för mer info.

Det enda som inte genomförs som ”vanligt” är en officiell fest men istället förlängs parkens öppettider.

Pride House är uppdelat på två platser, Helsingborgs Dunkers Kulturhus och Clarion Sea U. Där blir det panelsamtal, föreläsningar och filmvisningar. Bland annat kommer hotellmagnaten Petter Stordalen för att delta i en diskussion om mångfald och inkludering på arbetsplatsen.
 
Mer info och om paradanmälan på helsingborgpride.se