Även om det var förra året som idén väcktes och ett första försök till en slags Pried Lake Parade hölls på lördagens under Stockholm Pride, så är det i år det blir verklighet.

Stockholm Gay Life har tagit initiativet och bjuder in alla som vill att åka med i båtar. Dock krävs föranmälan.

Några som hakat på direkt är nätverket nätverket She Captain med 6 500 medlemmar: ”Vi skapar möjligheter för dem som identifierar sig som kvinnor att få praktisk erfarenhet av båtlivet genom stora gemensamma seglingar och båtturer. Och vi utmanar båtaktörer att visa kvinnor i aktiva roller i sin marknadsföring.”

– Stockholm kommer få en flytande parad som firar kärleken. En gungande båtfest som bryter normer. Det är typ det fetaste jag hört på länge. Låt oss fylla vattnet och visa på båtlivets bredd. Låt oss love bomba hela stan vattenvägen, säger grundaren av She Captain Anna Mourou inför lördagens parad.

Det kommer dugga lite och denna den första kommer inte bestå av 100-tals båtar, men det är första gången som Pride även firas på vattnet i Nordens Venedig!

Kartan visar hur båtarna åker, med start från Årstaviken nedanför legendariska Tantolunden förbi Långholmen, där bland annat SLM Stockholm har en PickNick. Sedan passerar den utmed Söder Mälarstrand där bland annat Patricia ligger, Riddarholmen och så utmed Norr Mälarstrand fram till vattnet utanför Mälarpaviljongen.

Vattenparaden på lördag - så här seglar den.