Med flera Pride-festivaler runt om i Sverige denna månad är hbtqi-frågor på mångas läppar. Stiftelsen Childhood vill speciellt uppmärksamma hbtqi-barn och unga, en grupp som är särskilt utsatt för sexuella övergrepp. Ett nytt Pride-armband kan bli ett steg mot förändring.

”På Childhood har vi länge arbetat för att stärka samarbetet mellan barnrättsvärlden och hbtq-sfären. Syftet med armbandet är även att visa vårt stöd för alla barn som identifierar sig som hbtq” skriver Childhood i en kommentar till QX.

På deras officiella hemsida kan man läsa mer om organisationens arbete för att stärka barn och unga.

Bland annat bedrivs flera projekt i samarbete med Regnbågsfonden – initiativet kallas De osynliga barnen. Syftet är att bryta den tystnadskultur som råder kring sexuella övergrepp mot pojkar.

”Barn och unga som identifierar sig som hbtq löper större risk att utsättas för sexuella övergrepp. Den risken beror inte på deras sexuella läggning eller hur de beter sig. De är särskilt sårbara eftersom omgivningens stigma och diskriminering skapar en utsatthet”, enligt Childhoods hemsida. ”Och det går att förändra!”

Beställ Childhoods Pride-armband här…

Childhoods Pride-armband 2021