På lördagen anlände det danska skolskeppet, fullriggaren Georg Stage, med segel i regnbågens färger på en tur över sundet från Köpenhamn till Malmö för att uppmärksamma World Pride.

På båten fanns även Malmös och Köpenhamns borgmästare och näringslivsdirektörer liksom Copenhagen Prides ordförande Lars Henriksen.

– Jag har gått runt i Köpenhamn och sett hur många fantastiska aktiviteter, fler som jag inte ens kände till, pågår som in i detalj är väldigt bra, sa Lars Henriksen till QX efter att han gått iland vid Pir 31 i Malmös numera tättbefolkade hamn.

– Jag är oerhört stolt över hela gänget som arbetar med festivalen, sa han vidare innan han och övriga danskar tog tåget tillbaks till den danska sidan.

Även om det var få som mötte upp i Malmö, informationen om när skeppet skulle anlända hade nått den svenska sidan kvällen innan så få kände till den ståtliga seglatsen in i hamnen, så var Micael Nord, Näringslivsdirektör i Malmö, nöjd med symboliken med båten som knöt samman de två Pride-firande städerna.

– Vår satsning på World Pride har ett längre perspektiv som handlar om att stärka mångfalden i Malmö, sa han till QX och tipsade om ett av WorldPride seminarier kommande vecka, LGBTI+ Business Conference där just Malmös näringsliv samlas med internationella kollegor för att diskutera hur mångfald inte ”bara” handlar om mänskliga rättigheter men också om att stärka en stads och regions ekonomi.

Lars Henriksen berättar att fullriggaren Georg Stage med sina regnbågssegel under World Pride kommer ligga vid sportområdet kring Islands Brygge i Köpenhamn och var en del av festivalen kommande vecka.