Fredagen 20 augusti samlas flera hundra aktivister, politiker och representanter för människorättsorganisationer på Malmö Live för att diskutera hbtqi-flyktingars situation och rättigheter. Värdar för Summit om flyktingar, gränser och migration är EU-parlamentariker Alice Bah Kuhnke samt Ulrika Westerlund, som arbetat med hbtqi-rättigheter i över 20 år.

– Hbtqi-personer på flykt är några av världens mest utsatta människor. Som makthavare och folkvald politiker är det min plikt att lyssna till deras berättelser. Summiten är ett fantastiskt tillfälle att lyssna och lära – men också för att staka ut vägar framåt, säger Alice Bah Kuhnke i ett pressmeddelande.

Evenemanget har ett internationellt fokus och har redan lockat en bred deltagande publik, både digitalt och fysiskt. Summiten hålls på engelska och tolkas till totalt 21 olika språk. För att nå ut till så många som möjligt kommer dagen att livesändas online.

Programmet planeras i nära samarbete med partners som Rainbow Railroad, ORAM Refugee, Human Rights Watch och Amnesty International.

Tid: fredag 20 augusti klockan 09.00 – 17.30

Plats:  Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 2

Digitala biljetter kan bokas här.