Under torsdagen presenterade USAs president Joe Biden namnet på den han vill se som ambassadör i Sverige. Det blir, om ambassadören godkänns av Senaten, Erik D. Ramanathan.

I presentationen beskrivs han som ”en HBTQI+ ledare under mer än tre decennier och mottagare av bland annat the Global Vision Award för sitt engagemang för HBTQI+ och HIV+ -migranter och asylsökande”. Han har i det arbetet lett organisationen Immigration Equality.

Ramanathan har även varit engagerad i det Demokratiska partiet och varit med att samla in stor summor till såväl Barack Obamas som Joe Bidens valkampanjer.

Även Israel har tillsatt en ny ambassadör, lägligt till att relationerna mellan Sverige och Israel börjat tina. Nya ambassadör är Ziv Nevo Kulman, som i början av veckan presenterade sig som en vän av Sverige och då inte minst ABBA och Pippi Långstrump. Han beskriver sig även som en del av regnbågssamhället. Han har varit engagerad i bland annat Jerusalem Open House, som fick ta emot QX Hederspris vid Gaygalan 2004.