Veckans stora regnbågsögonblick gick till den nya, unga Stålmannen som kom ut som bisexuell i ”Superman: Son of Kal-el #5”. Stålmannen i nyupplagan är Clark Kents och Lois Lanes 17-årige son Jonathan ”Jon” Kent som tagit över sin fars uppdrag att skydda invånarna i Metropolis.

– Jag har alltid sagt att alla behöver hjältar och att alla förtjänar att se sig själv i sina hjältar, sa serieskrivaren Tom Taylor om Stålmannens bisexualitet till The New York Times och fortsätter:

– Att bara byta ut Stålmannen mot ännu en heterosexuell, vit räddare i nöden skulle kännas som att vi missat ett tillfälle.

I den nya serietidningen slår det gnistor mellan Jon och manliga reportern Jay Nakamura och de inleder en romans.

Men att nya Stålmannen är bisexuell smakar inte helt bra i allas munnar. En av de som kritiserar hans bisexualitet är den tvåfaldiga amerikanska os-medaljören Claressa Shields.

”Jag är inte i närheten av att vara homofobisk, men jag tycker helt enkelt inte att seriekaraktärer borde vara bi- eller homosexuella. Lämna ungarna ifred. Sluta driva er agenda mot barn. Jag tycker att det är förvirrande för barn. Om en tonåring eller vuxen bestämmer sig för att vara bi eller gay, grattis till dem. Det har jag inga problem med.” skriver hon.

Missförstånd om vem som faktiskt kommit ut

Ett vanligt återkommande argument till att Stålmannen inte borde ha kommit ut som bisexuell är att han ”är kär i Lois Lane”. Ett argument som även Shields använder. Lois Lane i den aktuella serien är dock den nya Stålmannens mamma.

Att det i själva verket inte är original-stålmannen som kommit ut gick även öppet gay skådespelaren Christopher Biggins över huvudet. I Good Morning Britain argumenterade han att hbtq-karaktärer i serietidningar borde vara nyskrivna och inte använda gamla klassiker som stålmannen från 1938.

I det förvirrade sällskapet finns även republikanen Wendy Rogers. ”Stålmannen älskar Louis (sic) Lane. Punkt. Hollywood försöker göra Stålmannen gay och det är han inte”.