Till på onsdag har Netflix-anställda transpersoner planerat en dagsstrejk för att protestera mot komikern Dave Chapelles senaste komedispecial The Closer, som nu streamas på Netflix. The Closer anklagas för att vara transfobisk då Chapelle skämtar om transpersoner i flera minuter.

En av de som varit drivande i att organisera dagsstrejken har nu avskedats. Anledning enligt Netflix är att personen har läckt interna dokument till media med komedispecialens ”impact value”. Siffrorna visar hur mycket Netflix har betalat för att göra The Closer och hur många personer som komedispecialen har nått ut till.

”Vi förstår att den anställda har drivits av sin besvikelse mot Netflix. Men att upprätthålla en kultur av tillit och transparens är grundläggande för vårt företag” säger Netflix i en kommentar om beslutet till The Guardian.

Den nu sparkade anställda vill inte kommentera händelsen men en tidigare kollega till personen kritiserar beslutet i en intervju med The Verge.

”Alla dessa vita personer pratar ut i pressen och på Twitter men den enda som får sparken är en svart person som har varit tyst genom det hela. Det är absurt och visar tydligt att det är just svarta transpersoner som pekas ut i den här debatten”.