Det hela började i december 2017 när Jenkins och hans vänner Michael Atkinson, Pablo Ceniceros-Deleon och Daryl Henry bestämde sig för att skapa fejkprofiler på Grindr. De tog kontakt med homosexuella män och bjöd in dem till ett lägenhetskomplex i Dallas, USA.

När männen anlände till platsen hotades de med pistol och tvingades att köra till lokala bankomater för att ta ut pengar från sina konton. De blev även bestulna på sina ägodelar som bland annat plånböcker, bilar och mobiltelefoner.

I juni erkände Jenkins sig skyldig till brott och har nu dömts till 23 års fängelse, rapporterar NBC News.

Han berättar att gruppen har hånat offren med homofoba glåpord samtidigt som de rånade, misshandlade och sexuellt utnyttjade dem. En av de misstänkta anklagas även för att ha urinerat och torkat av sin avföring på minst ett offer, enligt USA:s justitiedepartement.

Dallas-fallet är ett av flera fall som har sin startpunkt i appen Grindr. I ett av de mest kända fallen dömdes Stephen Port, även kallad ”Grindr-mördaren”, till livstidsfängelse 2016 för att ha drogat, våldtagit och dödat fyra män som han träffat genom appen.

Grindr har kritiserats för sitt säkerhets- och integritetsskydd. Chad Meacham, tillförordnad amerikansk advokat för norra distriktet i Texas vill att man är försiktig.

– Vi uppmanar användare av dejtingappar som Grindr att vara vaksamma.