I lördags hölls ett communitymöte för transpersoner på hbtq-centret Rainbow Hub i Bulgariens huvudstad Sofia. Klockan 17.30 stormades lokalen av ett tiotal personer med högernationalistiske Boyan Rasate i spetsen, rapporterar Radio Free Europe. Rasate kandiderar till president när landet går till val den 14 november.

Under attacken slogs Rainbow Hubs projektansvarige Gloriya Filipova i ansiktet med ett knytnäveslag och utrustning och möblemang förstördes.

– Jag skrek ”nej” för att försöka stoppa dem från att komma in. Rasate slog mig och fortsatte in och alla andra följde efter, säger Filipova till Radio Free Europe.

Dådet ägde rum dagar efter Rainbow Hub lämnat in en namninsamling med 8000 underskrifter som stödjer ett tillägg i landets lagstiftning mot hbtq-hatbrott.

Som presidentkandidat omfattas Rasate av immunitet från att ställas inför åtal men igår röstade landets valmyndighet enhetligt för att lyfta immuniteten och Rasate är nu gripen misstänkt för brottet.

Rainbow Hubs Facebooksida delas bilder från den förstörda lokalen och många uttrycker sitt stöd för den drabbade organisationen.