Polis i Los Angeles patrullerar runt bostäderna till illustratörerna som arbetar med det nya Stålmannen-numret där hjälten kommer ut som bisexuell. Den nya stålmannen är ursprungskaraktären Clark Kent och journalisten Lois Lanes son som heter Jon Kent och har tagit över sin pappas roll som superhjälte. Likt sin far faller han nu också för en reporter, men den här gången är Stålmannens kärleksintresse en man vid namn Jay Nakamura.

Nyheten om att stålmannen ska komma ut som bisexuell hyllades av många fans runt om i världen. Men för vissa blev vändningen för mycket som nu hotat illustratörerna till livet. Hotbilden bedöms så stor att polis nu patrullerar runt deras bostäder, rapporterar Independent.

Serieförfattaren Tom Taylor har kommenterat beslutet om att låta Stålmannen komma ut med att alla förtjänar att kunna känna igen sig i sina hjältar.

– Stålmannen har alltid symboliserat hopp, sanning och rättvisa. Idag representerar det något mer. Idag kan fler personer se sig själva i den mäktigaste superhjälten i serievärlden.

Tidningen där Stålmannen går ut med sin bisexualitet släpps den 9 november.