I helgen hackades webbhotellet Cyberserve som huserar ett flertal sidor, bland andra den israeliska hbtq-dejtingsidan Atraf. Hackergruppen Black Shadow, som experter kopplar till Iran, har tagit på sig dådet och krävde en miljon dollar i lösensumma för att inte publicera information om en miljon användare.

I tisdags stod det klart att lösensumman inte mötts och Black Shadow började släppa informationen som innehåller allt från bilder och privata konversationer till hiv-status.

Outades genom läckan

En man som outats i samband med läckan berättar för Ynet om den stress det har lett till.

–  Det är fruktansvärt att någon har brutit sig in i mitt privata uttrymme och hotar att avslöja mina konversationer och läcka mina bilder. Jag är inte öppen för min omgivning så det här är väldigt svårt för mig. Jag känner mig hjälplös och vet inte hur jag ska agera.

Cyberattacken drabbade ett flera företag. Bland andra det israeliska kollektivtrafikföretaget Dan, turistbolaget Pegasus och sjukhuset Machor Mor medical institute som också huserades på webbhotellet. Filen tillhörande Machor Mor laddades upp på nätet i tisdagskväll innehåller patientjournaler från 290 000 patienter, rapporterar Times of Israel.

Enligt israeliska myndigheter har webbhotellet Cyberserve tidigare mottagit varningar om att de skulle vara sårbara för attacker.

En stödlinje har upprättats riktad till de personer vars information har läckt.